Δείτε πώς καλλιεργούμε τα πρώιμα κηπευτικά μας
Στoν Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. πιστεύουμε πως για να είναι ένας Συνεταιρισμός πρωτοπόρος οφείλει να παράγει με μεθόδους και διαδικασίες υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον και με συνεχή βελτιστοποίηση υπηρεσιών που να εξασφαλίζουν μια ισχυρή δέσμευση με τους συνεργάτες του.
Με το πέρας της καλλιέργειας, ακολουθεί ηλιοαπολύμανση των εδαφών.
Η ηλιοαπολύμανση γίνεται με φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιούμε ένα κάλυμα του εδάφους το οποίο εγκλωβίζει από κάτω την ηλιακή ενέργεια, πετυχαίνοτας έτσι την αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους έως και τους 70°C. Ως αποτέλεσμα έχουμε την απολύμανσή του, αποφεύγοντας τη χρήση χημικών σκευασμάτων.
Αφού δέσει ο καρπός, οι ντομάτες αναπτύσσονται για περίπου 10-15 εμδομάδες. Αφού ωριμάσουν και αποκτήσουν το χαρακτηριστικό, ζωηρό κόκκινο χρώμα τους, οι παραγωγοί του συνεταιρισμού προχωρούν στη συγκομιδή τους.
Έπειτα οδηγούνται στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού όπου διαχωρίζονται και συσκευάζονται ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα και το βάρος. Στη συνέχεια το προϊόν τοποθετείται σε θάλαμο ελεγχόμενης σταθερής θερμοκρασίας για να διατηρηθεί ο καρπός φρέσκος και αναλλοίωτος μέχρι την παράδοσή του.