Ο συνεταιρισμός

Ο Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. βρίσκεται στην περιοχή Ελαφονήσι Κισάμου (παλαιότερα Ιναχωρίου) στα νοτιοδυτικά του Νομού Χανίων στην Κρήτη και στεγάζεται στις ιδιόκτητες, σύγχρονες και συνεχώς αναβαθμιζόμενες εγκαταστάσεις του.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ | ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ | ΕΞΑΓΩΓΗ

Πρώιμων Κηπευτικών & Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου

Η εκλεκτή, ανώτερη και πιστοποιημένη ποιότητα των προϊόντων του Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. είχε και έχει ως αποτέλεσμα την συνεργασία του Συνεταιρισμού με μεγάλες αλυσίδες Super-Market, διεθνείς παράγοντες του εμπορίου, εξαγωγές σε γειτονικές χώρες.

 

Ο Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. ακολουθεί αυστηρά τα πρότυπα πιστοποίησης με άμεση και διαρκή επίβλεψη από τον Γεωπόνο του Συνεταιρισμού σε συνεργασία με τους φορείς πιστοποίησης και ελέγχου.

ΙΔΡΥΣΗ

Ο Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. συστάθηκε την 13η Δεκεμβρίου 2005 ως Αγροτικός Συνεταιρισμός Ομαδικής Παραγωγής Πρώιμων Κηπευτικών και Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου.

Από την ίδρυση του  Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. εώς και σήμερα βασικός στόχος είναι η συνεχής πρόοδος με  κύριο άξονα ανάπτυξης τη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος που τον καταξίωσε στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Τη ντομάτα Ελαφονησίου.

Η συμμετοχή του Συνεταιρισμού σε αναπτυξιακά, επενδυτικά και προγράμματα συνεργασίας είναι συνεχής ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασίες προώθησης του κύριου προϊόντος  σε ευρωπαϊκές χώρες αυξάνοντας τις εξαγωγές.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο τεχνικός εξοπλισμός είναι άρτιος και περιλαμβάνει  μεταξύ πολλών άλλων: αυτόματη μηχανή διαλογής καρπού ανά χρώμα, βάρος και μέγεθος, αυτόματη μηχανή συγκόλλησης χαρτοκιβωτίων, πλυστικό μηχάνημα πλαστικών κλουβών συγκομιδής, δύο ανεξάρτητους ψυκτικούς θαλάμους, μηχανήματα για ειδικές συσκευασίες τροφίμων, ηλεκτροκίνητα παλετοφόρα και ανυψωτικά κλάρκ.